In 2016 was mijn toen 85-jarige vriendin de oorzaak van de pagina's over Faststone. Zij krijgt van mij computerles en vroeg me toen "wat nu"? Zij ging akkoord met mijn voorstel: fotobewerking. Jammer genoeg was Google gestopt met Picasa. Het ideale programma voor haar werd daardoor Faststone Image Viewer. Dat had maar 1 probleem: geen geschikte Nederlandse handleiding / cursusboek. Die heb ik voor haar gemaakt. Dat was een hele klus en dat bracht me op het idee om de handleiding in de vorm van een pdf-bestand ook aan andere geïnteresseerden ter beschikking te stellen. Daar blijkt belangstelling voor te zijn: tot 1 januari 2019 is deze handleiding al meer dan 200 keer gedownload! En in januari 2019, toen ik via websites wat aandacht aan Faststone gaf, 100 keer. Nu wordt Faststone zo'n 25 keer per maand gedownload.

In deze handleiding maak ik gebruik van oefenfoto's, die u als een ZIP-bestand kunt downloaden. Veel gebruikers van de handleiding downloaden ook de oefenfoto's, dan kun je oefenen zonder risico's met je eigen foto's. Zie de Installatie.

Op verzoek kan ik u de handleiding als Word-document toesturen.

Op de pagina Installatie staat hoe u het programma, de handleiding en de oefenfoto's op uw PC zet. (Faststone werkt onder Windows, er is geen versie voor de Mac of Linux.)

Op de pagina Videos is een begin gemaakt met video's over Faststone.

Op de pagina Versiehistorie staat de historie van de handleiding.

Ik stel het erg op prijs als u een fout, een gewenste wijziging of uw reactie aan mij doorgeeft via een bericht op Berichten. Als u uw e-mailadres achterlaat, krijgt u mijn reactie via e-mail terug.

 

Gebruikers van Microsoft Edge klikken in sommige gevallen een paar keer achter elkaar op download. Kennelijk wordt dan het venster dat onder in het beeld verschijnt over het hoofd gezien:

Druk in dit venster op knop Opslaan.

 

Ook bij gebruikers van Android gebeurt dit wel eens. Daar verschijnt na de download (kort) onderaan een venster in beeld waarin je op OPENEN moet klikken: