• team

    Harlingen

    Harlingen

  • team

    Profielfoto

    Profile photo

🔎

Ik ben een 70-jarige autodidact. Vanaf de lagere school met tekenen en schilderen bezig: Willem van Oranje met Oost-Indische inkt uit het geschiedenisboek. Op de HBS-B ontwikkelde ik me en gaf mijn tekenleraar me hoge cijfers voor vrij- en lijntekenen. Daar ontstond ook mijn grote interesse in architectuur. Al mijn werk uit die tijd is verloren: het verdween bij de examenpresentatie. Ik heb voor een studie Experimentele Natuurkunde aan de UU en een loopbaan in de ICT gekozen. Dit omdat ik een klasgenoot beter in vrij tekenen vond. Geen verkeerde keuze, zo kon ik mijn vaardigheden in techniek, maar ook in fotografie ontwikkelen.
 
Sinds mijn pensioen ben ik weer volop met kunst bezig. Nu niet op papier, maar op een Apple iPad Pro 12.9”met Apple Pencil 2 en de Adobe Fresco app. Zo kwamen mijn liefde voor kunst, fotografie, architectuur en ict tezamen. Na 9 maanden van driftig werken, werd ik in de stal van een Utrechtse kunsthandel, Catch Utrecht opgenomen. Dit beviel ons allebei niet; we gingen in vriendschap uit elkaar. Sinds die tijd ben ik veel vrijer in de keuze van mijn onderwerpen en dit komt de kwaliteit van mijn werk ten goede. Een aanvraag bij het K.F. Heinfonds wilde in 2022 nog niet lukken. Het aantal positieve reacties van kenners neemt toe met onder andere Museum Moore, Centraal Museum Utrecht en bekende beeldkunstenaars als Krista van der Niet. De Telegraaf besteedde al 3 x aandacht, op RTV Utrecht had ik 2 korte radio-interviews en een interview verscheen in Utrecht.nieuws.nl. DUIC besteedde in de aanloop naar de expositie aandacht aan mijn vector art onder de noemer “In Utrecht gemaakt”. Sinds maart 2023 zit ik in de stal van Utrechtse kunsthandel "Kunst bij Gerrit".

Recept

Mix 3 delen tekenen, 3 delen fotografie, 3 delen ICT en 1 deel naar muziek luisteren. Wacht tot na je pensioen. Serveer daarna uit.

Techniek

Digitaal. Vector Image. iPad Pro 12.9", Apple Pencil 2, Mac Mini, Apple iPhone 13 Pro Max, Nikon D7200, Panasonic DMC-GX80, Adobe CC (Fresco, Photoshop, Illustrator)

Achtergrond

Geboren en getogen in: Utrecht. Opleiding: HBS-B, doctoraal natuurkunde, (propedeuse) wijsbegeerte, lerarenopleiding wiskunde. Loopbaan: ICT en onderwijs. Hobby's: Fotografie, tekenen, muziek, fietsen, lezen.

Portfolio & prijslijst

Klik voor download →

iPad + Adobe Fresco

Ontdekking van Adobe Fresco op de iPad

Maart 2020

Tekening "Harlingen"

Door "Harlingen" kreeg ik 4 informele opdrachten van Catch Utrecht.

September 2020

Tekeningen in de collectie van Catch Utrecht

Door "Leedenberch" en "Academiegebouw" kwam ik in de stal van Catch Utrecht.

Oktober 2020

"Domstad Gallerie"

Mijn tekeningen kwamen op groot formaat en ingelijst te hangen bij Domstad Slaapspecialist.

Februari 2021

www.Domstad-Rudie.nl

Toen er ook een paar likes van kunstenaars en deskundigen kwamen (en niet alleen maar van familie en vrienden) werd het tijd

Juni 2021

Interview in de Telegraaf

Eric Roeske schreef het eerste artikel in een landelijk dagblad

December 2021

Openingsexpositie in de Musketon

Een zeer geslaagde expositie in buurtcentrum de Musketon die smaakte naar meer.

Februari 2022

Tekening aan Louis Hartlooper Complex verkocht

Roos en Jos Stelling vonden mijn tekening van het LHC prachtig. Hij komt in de hal te hangen.

Expositie "De Domstad schittert al 900 jaar"

Zeer geslaagde expositie die zelfs tot officieel onderdeel van de Utrecht900 viering werd verkozen

September/Oktober 2022

In collectie van Kunst bij Gerrit

Gerrit van Groningen opende een vestiging aan de Lange Jansstraat en nodigde me uit.

Maart 2023

Contact

Ruud van den Berg | Lofoten 101, 3524 EP Utrecht | +31 (0)6 51 09 68 97 | info@domstad-rudie.nl

Kunst bij Gerrit

Lange Jansstraat 3, 3512 BA Utrecht | Maartensbroeksedijk 4, 3542 BA Utrecht | +31 (0)6 26 79 63 15 | gerritvangroningen@gmail.com | www.kunstbijgerrit.nl

Werk aan de Muur

Hendrik Figeeweg 3G-6, 2031 BJ Haarlem | +31 (0)23 205 22 44 | info@werkaandemuur.nl | www.domstadrudie.werkaandemuur.nl

Liefde voor de Domstad, architectuur, fotografie en computers komen samen in mijn realisme.

Back to Top