Sinds de 2e Corona-crisis zit ik in de stal van mijn uitgever, kunsthandel Catch Projecten (zie: Catch Projecten); zo kort geleden, dat u mij mij nog niet op hun website vindt. Aan de Domstraat 11 te Utrecht zijn mijn tekeningen exclusief te koop als gesigneerde kunstreproductie (glicee; zeg ‘zjlie see’) en kunnen ze ook ingelijst worden. De interesse begint en ik krijg leuke reacties. Ik werk gestaag aan de uitbreiding van portfolio, techniek en stijl, die herinneringen oproept aan mijn HBS-tijd, waar ik lijntekenen met vrij tekenen combineerde. Zo ontstond mijn tekenaarsnaam Rudie.

In mijn realistische werk combineert ik mijn liefde voor de stad, architectuur, fotografie, computertechniek en de exacte vakken tot gedetailleerde tekeningen, waarin gebouwen – ontdaan van mij storende elementen en op wisselende manieren verrijkt – in de hoofdrol schitteren.

Van mooie Domstadgebouwen neem ik foto’s met een Nikon D7000 camera met Sigma ultra-groothoeklens. Die bewerk ik met Adobe Photoshop: uitsnede, perspectief en belichting. Met iPad en Adobe Fresco app maak ik daarmee iRealistische tekeningen. Omdat mijn ogen achteruit gaan, moet ik die in Adobe Fresco tot wel 12.800 % vergroten. Het zijn geen pixel-afbeeldingen, zoals foto’s, maar vector-afbeeldingen die altijd scherp zijn. Met Adobe Illustrator maak ik daarvan een reproductie-afbeelding.

Mijn tekeningen zijn op groot formaat, mooi ingelijst, gesigneerd en achter museumglas te zien bij Domstad Slaapspecialist aan de Mariaplaats 3, 3511 LH te Utrecht. De collectie wordt stap-voor-stap uitgebouwd. In de beschrijving van de tekeningen, die daar (binnenkort) hangen, staan afmeting en prijzen.

Klik voor een beschrijving op het PDF-icoon dat voor de foto staat.
Klik voor het profiel op de profielfoto.

000. Vismarkt & Domtoren (Domstad Slaapspecialist)

001. Leedenberch

002. Academiegebouw (Domstad Slaapspecialist)

003. Pracht

004. Veritas

005. PhRM

006. PhRM raam

007. Hestia